Hoe herken je een goede studiebegeleider?
Er zijn veel huiswerkinstituten in Nederland waardoor het soms moeilijk is in te schatten welke de juiste studiebegeleider voor uw kind is. En ook waar een studiebegeleider aan moet voldoen. Wat zijn nu de punten waar je als ouder op moet letten:
- Is de studiebegeleider deskundig. Dit moet op een hoog niveau zitten
- Heeft de studiebegeleider ervaring (kan hij/zij bijvoorbeeld omgaan met kinderen met ADHD of Dyslexie)
- Is de studiebegeleider in vaste dienst
- Kan de studiebegeleider wetenschap dicht in de praktijk brengen
- Past een studiebegeleider bij de persoonlijkheid van je kind
Dit zijn allemaal kenmerken waar je op zou moeten letten bij de keuze voor een studiebegeleider op een huiswerkinstituut. Want niets is namelijk zo belangrijk als de ontwikkeling van je kind.
Wat verwacht je van een studiebegeleider?

Natuurlijk verwacht je van de studiebegeleider dat alle bovengenoemde punten in de praktijk worden gebracht. Maar stel dat de studiebegeleider hier aan voldoet, dan wil je graag dat het jouw kind helpt bij zijn studie. Leerlingen komen vaak naar een huiswerkinstituut als er studiehulp nodig is. Het kan zijn dat je kind niet goed het huiswerk kan plannen, of dat het kind niet gemotiveerd is of de stof niet goed begrijpt. Als ouder wil je graag dat de studiebegeleider je kind helpt waar nodig. De leerling kijkt met de studiebegeleider of de planning van het huiswerk goed is gedaan, of de stof helemaal onder de knie is, of de leerling de studievaardigheden kent en toepast.
Een studiebegeleider kan je kind heel goed helpen op een huiswerkinstituut. Bijvoorbeeld bij Maltha Studiecoaching hebben ze ervaren en deskundige studiebegeleiders.
Hoe ziet een dag van een studiebegeleider eruit op Maltha studiecoaching?
Vandaag lopen we een dag mee met Lisette, studiebegeleider op Maltha studiecoaching in Utrecht. Om 15.15 komen de eerste leerlingen op het instituut binnen. Lisette maakt met elke leerling een babbeltje om te horen of er nog bijzondere dingen die dag zijn gebeurd. Dan gaan de leerlingen ieder aan de slag met hun planning en huiswerk. Tussendoor komen er leerlingen met vragen over Wiskunde, Engels, Geschiedenis etc. Zodra de leerling klaar is met het huiswerk maken worden ze individueel overhoord door Lisette. De geleerde en gemaakte stof wordt doorgenomen. Als de leerling alle stof perfect kent, mag hij of zij naar huis.
In de avond als de leerlingen naar huis zijn is er nog een intake gesprek met de ouders van Bas met ADHD. Geen dag is hetzelfde. Want voor Bas hebben we nu een speciaal plan van aanpak gemaakt, zodat hij rustig aan zijn studie kan. Op Maltha studiecoaching hebben zij al ruim 40 jaar ervaring met leerlingen en dus ook leerlingen met ADHD. Bas is in goede handen. Morgen verloopt de dag weer heel anders, geen dag is hetzelfde!
Tarieven Contact Inschrijven