De voordelen van bijles

De voordelen van bijles

Door: Maltha studiecoaching op 25 jul 2024

Het komt vast wel een keer ter sprake, zeker als je niet zulke goede cijfers haalt voor een bepaald vak: ‘Heb je misschien bijles nodig?’ Maar wanneer heb je nou eigenlijk bijles nodig en waar kan bijles je bij helpen? En als je dan het besluit genomen hebt om bijles te volgen, hoe weet je dan waar je bijles moet volgen? In deze blog vind je de antwoorden op deze vragen.

Wanneer heb je bijles nodig?

Het kan gebeuren dat het niet zo goed gaat op school en dat je daar graag een oplossing voor wilt vinden. Is bijles dan een goed idee? Als je problemen hebt met een specifiek vak, dan is bijles zeker een goede optie om te overwegen. Als je met meerdere vakken moeite hebt of je hebt problemen met het maken van huiswerk en leren voor toetsen, dan is studiecoaching of huiswerkbegeleiding of een combinatie van huiswerkbegeleiding en bijles een betere optie. Tijdens bijles ga je kijken naar de stof van een specifiek vak en kun je in een rustige omgeving je vragen stellen. Tijdens bijles ga je daarnaast ook oefenen met de stof en krijg je direct feedback over wat er goed gaat en waar je nog extra aandacht aan moet besteden. Door bijles te volgen kun je achterstanden van de stof wegwerken en krijg je de kans om de stof beter te begrijpen, zodat je tijdens de les op school beter kunt volgen wat er besproken wordt.

Welke voordelen zijn er als je bijles krijgt?

Het kan zijn dat de uitleg tijdens de les net iets te snel voor je gaat of dat je de stof wel snapt, maar dat het tijdens het oefenen niet goed lukt. Het voordeel van bijles is dat je antwoord kunt krijgen op specifiek de vragen die jij hebt. Een bijlesdocent kan samen met je focussen op de stof waar jij de meeste hulp bij nodig hebt, omdat de bijles precies zo ingedeeld kan worden dat het voor jou het meeste oplevert. Ook krijg je direct tijdens het oefenen aanwijzingen en uitleg over waarom je een vraag wel of niet goed beantwoord hebt. Bijles is echter geen vervanging voor leren en zelf oefenen met de stof, bijles is een aanvulling op de tijd en energie die je in een vak moet stoppen.

Hoe weet je waar je het beste bijles kan krijgen?

Je hebt besloten dat je bijles gaat volgen, maar waar kun je dan het beste bijles volgen? Er is vast wel iemand in je omgeving die bijles volgt. Je kan het aan je eigen vrienden vragen of je ouders kunnen een beetje om zich heen vragen om te kijken of er iemand in de omgeving aangeraden wordt voor het geven van bijles. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat jij je tijdens de bijles op je gemak voelt en dat je geholpen wordt in het beter begrijpen van je schoolwerk.

Bij Maltha studiecoaching geven wij al meer dan 42 jaar onder andere bijles 1 op 1 op onze onderwijspraktijken in Bilthoven / Zeist en Utrecht. Onze professionele bijlesdocenten geven individuele bijles aangepast aan de wensen van de leerling. Wij zorgen dat er goed gekeken wordt welke bijlesdocent het beste bij de leerling past. Wij weten als geen ander hoe belangrijk een goede match is. 

Misschien zijn deze artikelen ook interessant


bijlesvoordelenvanbijles
Naam
E-mail adres *
Mijn zoon/dochter zit in:
Aanmelden nieuwsbrief *
Vraagstelling
Hoe heeft u ons gevonden? *


* = verplicht