Waarom preventief huiswerkbegeleiding inzetten in het nieuwe schooljaar?

Waarom preventief huiswerkbegeleiding inzetten in het nieuwe schooljaar?

Door: Maltha studiecoaching op 24 jun 2024

Bij Maltha studiecoaching zien we geregeld leerlingen halverwege of zelfs aan het einde van het schooljaar instromen in de dagelijkse huiswerkbegeleiding. Wat we vaak zien is dat leerlingen al veel achterstanden hebben opgelopen en al een periode vol frustratie en faalmomenten er op hebben zitten. Een vervelend gevolg hiervan kan zijn dat deze leerlingen een vorm van faalangst of motivatieproblemen ontwikkelen gedurende het schooljaar. Ook gaat er veel tijd uit naar het inhalen van de achterstanden tijdens de begeleiding.

Wat bereik je ermee?

Onze ervaring leert dat wanneer iemand direct bij de start van het schooljaar in het juiste studieritme komt en de juiste tools leert toepassen, hij of zij daar langer baat bij heeft. Daarnaast is het ook goed om te bedenken dat het schooljaar voor examenleerlingen bijvoorbeeld een kort jaar is. Hoe eerder de examenleerling start met examenbegeleiding, hoe groter de kans dat hij of zij goed voorbereid en zo ontspannen mogelijk het examenjaar in gaat (en zijn diploma haalt!). Daarnaast is het ook heel goed voor groep 8 leerlingen die naar de middelbare school gaan om direct te starten met de begeleiding vanaf het begin van het schooljaar. Het is voor deze groep leerlingen een spannend jaar en er komt veel op ze af. Wanneer ze preventief brugklasbegeleiding krijgen, zullen ze sneller meer grip krijgen op hun schoolwerk. Daarnaast besteden we aandacht aan alle veranderingen die plaatsvinden in de brugklas en het aanleren van passende studievaardigheden, waardoor ze zich sneller op hun plek zullen voelen. Hier hebben ze ook in de latere jaren van de middelbare school veel baat bij!

Waarom preventief huiswerkbegeleiding inzetten in het nieuwe schooljaar

Wat adviseren wij?

Wanneer uw kind achterstanden heeft opgelopen het afgelopen schooljaar, dan adviseren wij dat hij of zij in de zomer de lastige vakken komt bijspijkeren. Wij zijn de hele zomer geopend, dus kom gerust langs, ook voor meer informatie. Op deze manier zal de leerling de achterstanden al ingehaald hebben voordat het schooljaar start, waardoor uw kind een sterkere basis heeft in het nieuwe schooljaar. Vervolgens kan de leerling bij de start van het schooljaar direct starten met huiswerkbegeleiding, zodat hij of zij direct gestructureerd kan starten met de juiste persoonlijke begeleiding.

Actie: Eerste 2 weken gratis

Om er voor te zorgen dat uw kind het schooljaar 2024-2025 goed begint, hebben we nu een speciale actie. Schrijf uw zoon of dochter in voor één van onze dagelijkse begeleidingsvormen en krijg de eerste 2 weken gratis!

 

Misschien zijn deze artikelen ook interessant voor u

 


preventiefhuiswerkbegeleidinghuiswerkbegeleidingbeginhetschooljaargoedvoorkomschoolachterstand
Naam
E-mail adres *
Mijn zoon/dochter zit in:
Aanmelden nieuwsbrief *
Vraagstelling
Hoe heeft u ons gevonden? *


* = verplicht