De studietips voor in je schoolvakantie

Strand met zonsondergang

Door: Maltha studiecoaching op 11 dec 2013

De kerst- en krokusvakantie komen er bijna aan. Je hebt belangrijke toetsen na de vakantie of je wilt gewoon tijdens de 2 weken lange vakantie je schoolwerk blijven herhalen. Studeren tijdens je vakantie is altijd heel erg slim om te doen, zo blijf je op niveau, ook op je eerste schooldag na de vakantie. Maar hoe combineer je nu het leerwerk met leuke dingen doen in de vakantie?

Waarom studeren in je vakantie?

Laten we zeggen dat je 2 weken schoolvakantie hebt. Je kan ervoor kiezen om niks te leren en maandag na 2 weken weer in de les te zitten. Maar na 2 weken heb je geen idee meer hoe het met wiskunde nou ok alweer zat. Dat is een probleem. Daarom kan je beter in je vakantie kleine beetjes leren en herhalen zodat je na je vakantie precies weet waar je bent met al je vakken en je meteen kan meekomen weer in de klas. Hoe je dit kan bereiken? Easy, lees snel verder!

Onze 4 studietips voor jou!

1. Maak een studieschema waar je je echt aan kan houden tijdens de vakantie. Maak een schema van maandag t/m vrijdag, zet de data erbij en zet per vak wat je wilt gaan leren en hoe laat. Zet ook in dit schema je vrijetijdsbesteding. Bijvoorbeeld met de kerst ga je bij familie eten en je vertrekt om 15.00, zorg dan dat je nog wat leert van 10.00 tot 14.00. Belangrijk is dat je je ontspanningsmomenten erin zet, je leermomenten én je herhaalmomenten. Herhalen van de leerstof is ook belangrijk. 

2. Studeer op een rustige plek. Met rust om je heen kan je je beter concentreren en kan je beter en sneller leren. Zorg dus dat je geen afleiding hebt van een mobieltje, facebook, twitter of televisie. Want als je op tijd klaar bent met je leerschema, betekent dit tijd voor ontspanning en genieten van je vakantie. Een rustige plek hoeft niet altijd thuis te betekenen. Waar kan je naartoe als je niet rustig thuis kan studeren? Misschien is een huiswerkinstituut iets voor jou. Kijk eens hier voor de mogelijkheden.

3. Pauzeer regelmatig. Zet in de studieschema wanneer je pauzes gaat houden. Dit stimuleert je om je leermomenten ook echt te besteden aan leren en je pauzes zijn voor ontspanning. Ga dus niet uren achter elkaar leren, maar stel een pauze in tussendoor. Op deze manier kan je weer fris aan de slag met je leerschema. Een goede pauzeertijd is ongeveer 15 minuten.

4. Slaap voldoende. Omdat je nu in je vakantie hard aan de studie bent is het ook verstandig om goed te slapen en je rust te nemen. Ga dus niet studeren tot in de late uurtjes. Dan neem je niet meer voldoende op. Stop op tijd, ga ook ontspannen en slaap op tijd

Studeren tijdens je vakantie is altijd aan te raden. Op deze manier blijf je in je studieritme. Als jij die maandag weer naar school gaat ben jij gewoon bij met het leren. Dit scheelt je uiteindelijk tijd. Anders zou je die maandag vol aan de bak moeten en nu blijf je in je juiste ritme.

Studeer jij ook altijd door in je vakantie? Heb jij nog aanvullende studietips die jou helpen tijdens het leren in de vakantie?

Lees hier ook eens ons BLOG over:


tipsschoolvakantie
Naam
E-mail adres *
Mijn zoon/dochter zit in:
Aanmelden nieuwsbrief *
Vraagstelling
Hoe heeft u ons gevonden? *


* = verplicht